23948sdkhjf

Best Transport expanderar

Sedan 2019 har Best Transport verkat i Jönköping, och nu förstärker last mile-aktören sin position genom att expandera sin terminalyta.

I mitten av september flyttar bolaget in i en nybyggd terminal som är fyra gånger större än den nuvarande, och kommer därmed utöka verksamheten. Terminalen i Jönköping kommer att kunna hantera stora paketvolymer dagligen, samtidigt som terminalen är utrustad med en temperaturreglerad lageryta.

Det känns oerhört bra att vi nu, genom att kraftigt utöka terminalytan, kan hjälpa ännu fler kunder med snabba och flexibla leveranser. Vår nya terminal håller stadigt en temperatur om 15°C, vilket framför allt möjliggör att vi kan förvara och hantera större mängder temperaturreglerat GDP-gods, säger Johan Wadsby, affärsområdeschef för Best Transport Jönköping, i en kommentar.

Terminalen drivs på förnybar el och är förberedd med inkoppling av solceller. På området placeras laddstolpar och en egen HVO100-tank.

För Best Transport är hållbarhet en central del i vår verksamhet. För oss har det därför varit avgörande att vår nya terminal möter våra krav vad gäller minimalt klimatavtryck och att det finns möjlighet för våra fordon att snabbt och smidigt kunna laddas med förnybar el eller fyllas med fossilfri HVO100. I anslutning till terminalen finns det även en fordonsverkstad och en miljöanpassad tvätthall, vilket ytterligare effektiviserar verksamheten och reducerar onödig körsträcka, säger Niklas Knight, koncernchef på Best Transport.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.313