23948sdkhjf

Best Transport expanderar

Sedan 2019 har Best Transport verkat i Jönköping, och nu förstärker last mile-aktören sin position genom att expandera sin terminalyta.

I mitten av september flyttar bolaget in i en nybyggd terminal som är fyra gånger större än den nuvarande, och kommer därmed utöka verksamheten. Terminalen i Jönköping kommer att kunna hantera stora paketvolymer dagligen, samtidigt som terminalen är utrustad med en temperaturreglerad lageryta.

Det känns oerhört bra att vi nu, genom att kraftigt utöka terminalytan, kan hjälpa ännu fler kunder med snabba och flexibla leveranser. Vår nya terminal håller stadigt en temperatur om 15°C, vilket framför allt möjliggör att vi kan förvara och hantera större mängder temperaturreglerat GDP-gods, säger Johan Wadsby, affärsområdeschef för Best Transport Jönköping, i en kommentar.

Terminalen drivs på förnybar el och är förberedd med inkoppling av solceller. På området placeras laddstolpar och en egen HVO100-tank.

För Best Transport är hållbarhet en central del i vår verksamhet. För oss har det därför varit avgörande att vår nya terminal möter våra krav vad gäller minimalt klimatavtryck och att det finns möjlighet för våra fordon att snabbt och smidigt kunna laddas med förnybar el eller fyllas med fossilfri HVO100. I anslutning till terminalen finns det även en fordonsverkstad och en miljöanpassad tvätthall, vilket ytterligare effektiviserar verksamheten och reducerar onödig körsträcka, säger Niklas Knight, koncernchef på Best Transport.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
DOM: Fel att utesluta SD-politiker ur facket
Stihl storinvesterar i nya logistiklösningar
Postnord miljardinvesterar i ny fordonsflotta
”Du kan spara en halv miljon om året på Byggbilen”
Einride tar in rekord-kapital
Efter uppköpet – åtta orter blir två regioner
Andra Nordiska Medier
Entreprenad
Dagens Handel
RS & FastFood

Sänd till en kollega

0.11