23948sdkhjf

En ny medlem i Scanias verkställande ledning

Scanias Chief Communications Officer Camilla Dewoon har fått en ny roll. Från och med den 9 juni är hon kommunikations- och hållbarhetsdirektör. Med rollen blir hon också medlem av bolagets verkställande ledning.

I ett pressmeddelande poängterar Scania att kommunikation har blivit allt viktigare  ur ett strategiskt perspektiv. Det är också nödvändigt för att stötta Scanias hållbarhetsmål.

– Hållbarhet är själva kärnan av Scanias strategi, och kommunikation är ett verktyg som gör att vi kan hålla det vi lovar. Camillas erfarenhet inom detta område, liksom hennes stora kunskap om Scania och vår industri är ett starkt bidrag till vårt företags fortsatta utveckling. Att ha henne som en del av vår verkställande ledning gör att vi kommer ta oss an framtida utmaningar med än större självförtroende, säger Christian Levin, vd och koncernchef, i en kommentar.

Camilla Dewoon betonar att kommunikation är betydelsefullt och en del av ett föränderligt ekosystem. I ett pressmeddelande säger hon:

– Sedan vi började med transformationen på Scania för att bättre möta våra kunders behov i ett föränderligt ekosystem av transport och logistik, har vi sett att det kräver nya överväganden. Ett utvecklat arbetssätt med nya metoder liksom nya intressenter och affärsmöjligheter är bara en del. Att ta mig an denna nya roll är verkligen inspirerande.

Om Camilla Dewoon: 

Född: 1973

Utbildning: Ekonomie Magisterexamen 

Bakgrund: Innan hon började som Scanias Chief Communications Officer var hon senior konsult utanför företaget. Sedan 2004 har hon haft flera chefsroller på Scania, bland annat som Vice President for Sales and Marketing vid Scania Latin America och också som ansvarig för Sales Development vid Commercial Operations i Södertälje.

Källa: Scania

Artikeln är en del av vårt tema om Jobb & Karriär.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
DOM: Fel att utesluta SD-politiker ur facket
Stihl storinvesterar i nya logistiklösningar
Postnord miljardinvesterar i ny fordonsflotta
”Du kan spara en halv miljon om året på Byggbilen”
Einride tar in rekord-kapital
Efter uppköpet – åtta orter blir två regioner
Andra Nordiska Medier
Entreprenad
Dagens Handel
RS & FastFood

Sänd till en kollega

0.11