23948sdkhjf

Hedin-koncernen förvärvar logistikbolag

Hedin Mobility Groups expansionsstrategi fortsätter med oförminskad styrka. Nu köper man Saabs gamla reservdelsbolag Orio.

Den 9 juni meddelade parterna att Hedin Mobility Group köper Orio AB, ett bolag som har sitt ursprung i Saab Automobile Parts AB och är idag exklusiv leverantör av Saab originaldelar genom ett globalt nätverk i Europa, Nordamerika, Asien och Australien.

Med förvärvet av Orio ökar Hedin-koncernen även sin närvaro i en annan bransch – logistiksektorn. På senare år har Orio breddat sin verksamhet genom att börja erbjuda logistiktjänster och logistiklösningar och logistikverksamheten har växt med över 50 procent per år flera år i rad. Man har också gått in som delägare i Nyköpings Logistikpark.

Förvärvet faller väl in i vår strategi där vi vill utöka verksamheten inom distribution och reservdelar både i Sverige och Europa. Med Orio får vi tillgång till ett stort och ledande distributionscenter samt upparbetad infrastruktur för försäljning och distribution till tusentals verkstäder i ett 30-tal länder, säger Hedin Mobility Groups ägare och vd Anders Hedin i en kommentar till media.

Orios historia började 1947 hos Saab, där man var biltillverkarens egna reservdelsbolag ”Saab Parts”. 2013 bytte Saab Parts namn till Orio, som ett resultat av att man ville bredda sitt produktsortiment och inte vara begränsad till Saab.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.111