23948sdkhjf

DHL öppnar lager åt Ikea

Uppfyllelselagret ska hantera den växande B2C-onlineverksamheten.

DHL Supply Chain har öppnat ett nytt, högautomatiserat lager i tyska Bergkamen åt Ikea. Den nya anläggningen ska hjälpa Ikea att hantera den växande B2C-onlineverksamhet i Tyskland som ökar under pandemin.

Lagerytan mäter 40 000 kvadratmeter, varav Ikea kommer ha tillgång till hälften av ytan som i full drift ska rymma 8 000 lagerhållningsenheter 350 anställda. För att effektivisera plockningen kommer bland annat Locus robotar och Packsize maskiner att användas.

– För DHL Supply Chain representerar implementeringen ytterligare en viktig byggsten i vår strävan efter att e-handel ska växa, samt fortsättningen av vår kommersiella automatiserings- och digitaliseringsstrategi för att förbättra verksamheten, säger Rainer Haag, verkställande direktör DHL Supply Chain Tyskland & Alperna.

– Konsumentbranschen runt om i världen genomgår förändring för tillfället. En del av denna förändring är den ständigt ökande betydelsen av onlinehandel. Vårt fokus är inställt på våra kunders föränderliga behov. Driftsättningen av Bergkamen center för Ikea Tyskland gör att vi kan ta ytterligare ett steg för att ge våra kunder en enastående shoppingupplevelse, när som helst och var som helst, online eller i våra butiker, säger Kai Fuhlrott, Country Customer Fulfillment Manager Ikea Tyskland.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
DOM: Fel att utesluta SD-politiker ur facket
Stihl storinvesterar i nya logistiklösningar
Postnord miljardinvesterar i ny fordonsflotta
”Du kan spara en halv miljon om året på Byggbilen”
Einride tar in rekord-kapital
Efter uppköpet – åtta orter blir två regioner
Andra Nordiska Medier
Entreprenad
Dagens Handel
RS & FastFood

Sänd till en kollega

0.172