23948sdkhjf

Brittisk styrman åtalad för dråp efter 'Karin Høj'-kollision

Köpenhamnspolisen har åtalat en 30-årig brittisk styrman för vårdslös dråp när 'Scot Carrier' kolliderade med fartyget 'Karin Høj' i december förra året

I kollisionen som skedde den 13 december 2021 i vattnen mellan Ystad och Bornholm, omkom två danska sjömän ombord på ’Karin Høj’.

Köpenhamnspolisen har sedan dess utrett fallet och har nu väckt åtal mot 30-åringen som var i tjänst på 'Scot Carrier'. Han åtalas enligt 241 § brottsbalken för vårdslös dråp under synnerligen försvårande omständigheter, bland annat genom att ha seglat fartyget i berusat tillstånd. Dessutom åtalas han enligt brottsbalkens § 253, st. 1, nr 2 att segla vidare efter kollisionen utan att ge hjälp eller assistans till besättningen på ’Karin Høj’, upplyser Köpenhamnspolisen.

Den 30-årige mannen greps av svensk polis efter kollisionen och vid en häktningsförhandling i Köpenhamns tingsrätt häktades han i sin frånvaro den 17 december. Han utlämnades den 6 februari 2022 och har sedan dess suttit häktad.

Målet ska behandlas i Köpenhamns tingsrätt och den första förhandlingen är planerad till den 16 juni, medan dom väntas den 23 juni.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Maersk har hittat lösning på att lämna Ryssland
Så mycket lägger Scania i sin nya riskkapitalfond
Klamrade sig fast på roder i elva dagar
Veckans konkurser: Nio åkerier lägger ner
Bluffen: Lastbilsköpet gick i stöpet – lurad på nära miljonen
Arla varslar alla förare i Linköping
Andra Nordiska Medier
Entreprenad
Dagens Handel
RS & FastFood

Sänd till en kollega

0.14