23948sdkhjf

Ny radar varnar för trafikanter i döda vinkeln

Volvo Lastvagnar lanserar nytt säkerhetssystem.

Volvo Lastvagnar har tagit fram ett nytt säkerhetssystem som ska upptäcka trafikanter i döda vinkeln på båda sidor av lastbilen. Genom en dubbel radar på vardera sida av lastbilen, ska systemet upptäcka trafikanter och cyklister och informera föraren via ett rött ljus på den aktuella sidospegeln.

En olycka kan ske på bråkdelen av en sekund. Vår omfattande olycksforskning bygger på årtionden av studier av verkliga situationer, och det här nya säkerhetssystemet hjälper föraren att förhindra potentiella kollisioner, säger Anna Wrige Berling, trafik- och produktsäkerhetschef på Volvo Lastvagnar, i en kommentar.

Systemet varnar också trafikanter när föraren byter körfält och använder blinker, genom att den röda lampan blinkar och ett varningsljud avges från sidan för den potentiella kollisionen.

På Volvo Lastvagnar är vår långsiktiga vision noll olyckor och säkerhet är kärnan i allt vi gör. Det nya systemet är ytterligare ett exempel på våra ansträngningar att uppnå dessa mål, säger Anna Wrige Berling.

Det nya systemet kommer att finnas tillgängligt globalt på Volvo FH, FM och FMX med diesel-, gas- och eldrivlinor, med start i september i år. Modellerna Volvo FL och FE kommer att få det nya säkerhetssystemet 2023.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.094