23948sdkhjf

Ny radar varnar för trafikanter i döda vinkeln

Volvo Lastvagnar lanserar nytt säkerhetssystem.

Volvo Lastvagnar har tagit fram ett nytt säkerhetssystem som ska upptäcka trafikanter i döda vinkeln på båda sidor av lastbilen. Genom en dubbel radar på vardera sida av lastbilen, ska systemet upptäcka trafikanter och cyklister och informera föraren via ett rött ljus på den aktuella sidospegeln.

En olycka kan ske på bråkdelen av en sekund. Vår omfattande olycksforskning bygger på årtionden av studier av verkliga situationer, och det här nya säkerhetssystemet hjälper föraren att förhindra potentiella kollisioner, säger Anna Wrige Berling, trafik- och produktsäkerhetschef på Volvo Lastvagnar, i en kommentar.

Systemet varnar också trafikanter när föraren byter körfält och använder blinker, genom att den röda lampan blinkar och ett varningsljud avges från sidan för den potentiella kollisionen.

På Volvo Lastvagnar är vår långsiktiga vision noll olyckor och säkerhet är kärnan i allt vi gör. Det nya systemet är ytterligare ett exempel på våra ansträngningar att uppnå dessa mål, säger Anna Wrige Berling.

Det nya systemet kommer att finnas tillgängligt globalt på Volvo FH, FM och FMX med diesel-, gas- och eldrivlinor, med start i september i år. Modellerna Volvo FL och FE kommer att få det nya säkerhetssystemet 2023.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
DOM: Fel att utesluta SD-politiker ur facket
Stihl storinvesterar i nya logistiklösningar
Postnord miljardinvesterar i ny fordonsflotta
”Du kan spara en halv miljon om året på Byggbilen”
Einride tar in rekord-kapital
Efter uppköpet – åtta orter blir två regioner
Andra Nordiska Medier
Entreprenad
Dagens Handel
RS & FastFood

Sänd till en kollega

0.112