23948sdkhjf

Ny 3D-lagringsteknik till Europa

Körber och Attabotics tecknar partnerskap kring att ta innovativ ny lagrings- och plockteknik till europeiska marknaden.

Den internationella teknikkoncernen Körber har ingått ett partnerskap med det kanadensiska robotföretaget Attabotics. Ambitionen är att utrusta europeiska företag med Attabotics 3D-automatiserade lagrings- och hämtningsteknik. Det framgår ur ett pressmeddelande.

Tekniken erbjuder effektivt orderplock, inklusive sekvensering och buffring. I USA
och Kanada har tekniken redan implementerats på ett flertal företag inom e-handelsbranschen, när de två bolagen tar sikte på den europeiska marknaden.

Attabotics grundades 2016, och deras teknik har använts av varumärkesåterförsäljare inom bland annat kläder, mat och dryck. Körber kommer att vara återförsäljare, integratör och implementeringspartner för Attabotics lösning i större delen av Europa.

Attabotics lösning är baserad på en vertikal, mycket utrymmesbesparande rutnätsstruktur. Robotar kan åka ovanpå nätet, under gallret och vertikalt genom de nedre axlarna för att lagra eller hämta väskor och transportera dem till de integrerade arbetsstationerna. Tekniken erbjuder klassledande lagringstäthet, samtidigt som den erbjuder direkt tillgång till varje produkt. Den möjliggör enigt bolagen höga plockhastigheter, har inbyggd sekvensering och kan hantera korta svarstider.

– Jag fick den här galna idén att konfigurera om lagerutrymmet efter att ha sett en dokumentär om hur lövskärmyror kommer åt sina kolonier vertikalt. Ett 3D-system är bara vettigt, säger Scott Gravelle, vd och grundare av Attabotics.

Michiel Veenman, vd för Körber Fulfillment Solutions på Körber Business Area Supply Chain Automation, tillägger:

– Flexibilitet, lyhördhet och prestanda är avgörande för dagens uppfyllelseverksamhet. Vi tror att Attabotics lösning erbjuder en särskilt stark kombination av egenskaper som ännu inte var tillgänglig på den europeiska marknadsföra. Med Attabotics teknologi kan Koerber nu erbjuda våra kunder nästa steg in automatisering.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
DOM: Fel att utesluta SD-politiker ur facket
Stihl storinvesterar i nya logistiklösningar
Postnord miljardinvesterar i ny fordonsflotta
”Du kan spara en halv miljon om året på Byggbilen”
Einride tar in rekord-kapital
Efter uppköpet – åtta orter blir två regioner
Andra Nordiska Medier
Entreprenad
Dagens Handel
RS & FastFood

Sänd till en kollega

0.125