23948sdkhjf

Martin & Serveras solpark invigd

Redan i januari 2022 började Martin & Serveras solpark, som fått namnet Aurora, att producera solel, men nu är parken officiellt invigd. 

– Vi har ansvar att göra det vi kan för att bidra till en mer hållbar värld bland annat genom att minska vår klimatpåverkan. Det skapar även stolthet att vi gör något konkret. Många, både bland kunder och medarbetare, tycker att solparkssatsningen är otroligt positiv, säger Liv Forhaug, koncernchef på Martin & Servera-gruppen, i ett pressmeddelande.

Solparken i Skurup kommer att producera energi motsvarande 19 GWh, vilket är hälften av Martin & Serveras årliga elförbrukning.

Samarbetspartner i satsningen har varit Alight som är ledande inom Power Purchase Agreements (PPA) för solenergi i Norden och bygger och driver solcellsparker och takbaserade solcellsanläggningar. Alight har uppfört och sköter driften av parken.

Satsningen gjordes möjlig genom att Martin & Servera tecknade ett fastprisavtal för el som löper på 15 år och alltså åtagit sig att köpa all den el som produceras under den tiden.

– Utan ett intresse tidigt i processen från Martin & Servera hade det varit svårt att genomföra detta projekt och vi har haft ett väldigt bra samarbete hela vägen. Från att vi skrev på avtalet tog det ett år tills att parken stod klar och detta är den största solparken i drift i Sverige idag, säger Ricard Nicolin, CFO och medgrundare på Alight.

– Nu har vi säker elförsörjning med stabil prislapp under lång tid och vi gör en insats för klimatet på samma gång. Så som energipriserna har utvecklats så har det ju dessutom visat sig mycket lönsamt, säger Liv Forhaug.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094