23948sdkhjf

Shanghais lockdown: 260 000 TEU fast

Medan nedstängningarna till följd av covid-19 i Shanghai börjar lättas upp, fortsätter ansamlingen av containrar i Shanghais hamn.

Det är något som återigen ökade efterfrågan på flygfrakt i området, skriver branschmedia AirCargoNews.

Rederiet Westbound Logistics släppte förra veckan en marknadsuppdatering som visade att företag dirigerat bort fartyg från hamnen i Shanghai, eftersom produktionen i staden legat nere. Detta förväntas skapa en eftersläpning av containrar som kommer att påverka kapaciteten när industrin återgår till det normala.

"Industriexperter uppskattar att upp till 260 000 teu exportlast inte har skickats från Shanghai under de senaste veckorna. Detta antal motsvarar cirka 13 megafartyg (20 0000 + teu vardera) extra utrymme som krävs fram till högsäsongen", sa Westbound Logistik.

Scan Global Logistics säger till AirCargoNews att man förväntar sig att resultatet av ansamlingarna kommer att leda till extra efterfrågan på flygfrakt.

– Vi beräknar för närvarande att Shanghai-området kommer att börja lossa på restriktioner i mitten till slutet av maj. När det händer förväntas vi se en ökning av flygfraktvolymerna, tack vare att kunder behöver flytta stationära produkter i Asien som efterfrågas på hyllorna i Europa och USA.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078