23948sdkhjf

DHL Supply Chain bygger nytt logistikcenter

Norr om Helsingfors, i Sipoo, kommer DHL Supply Chain att bygga ett cirka 44 000 kvadratmeter stort logistikcenter.

Nu har DHL Supply Chain signerat avtalet för den 130 000 kvadratmeter stora tomtytan i Sipoo, och bygget påbörjas i juni. Anläggningen kommer att bli ett koldioxidneutralt logistikcenter, stort som sex fotbollsplaner och ha kapacitet för olika behov och typer av varor.

Tillgängligheten på moderna och högkvalitativa logistikytor är för närvarande mycket begränsad i huvudstadsregionen. Därför har vi under en längre tid övervägt att bygga en ny specialanpassad anläggning, säger Antti Saarinen, Area Director Finland, DHL Supply Chain, i en kommentar och fortsätter:

Dessutom kan vi med en koldioxidneutral anläggning erbjuda våra kunder möjligheten att uppnå mer hållbara leveranskedjor.

Logistikcentret byggs intill Helsingfors, med närhet till Helsingfors-Vantaa flygplats, Helsingfors hamn och Nordsjö hamn. Logistikcentret har bland annat solcellssystem, bergvärmepumpar och regnvattenuppsamling. Med full kapacitet kan logistikcentret sysselsätta upp till tvåhundra anställda.

Vårt mål är att fortsätta växa i regionen och att hjälpa företag att optimera sina logistikaktiviteter. Dagens logistikmarknad föredrar fleranvändarlösningar framför enkundslager, eftersom att omvandling av fasta kostnader till rörliga har flera fördelar. Dessutom kan säsongsvariationer i olika typer av verksamheter hanteras bättre tack vare flexibel utrymmes- och resurshantering, säger Ilkka Marja-aho, Business Development Director, DHL Supply Chain Finland.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.141