23948sdkhjf

DHL Supply Chain bygger nytt logistikcenter

Norr om Helsingfors, i Sipoo, kommer DHL Supply Chain att bygga ett cirka 44 000 kvadratmeter stort logistikcenter.

Nu har DHL Supply Chain signerat avtalet för den 130 000 kvadratmeter stora tomtytan i Sipoo, och bygget påbörjas i juni. Anläggningen kommer att bli ett koldioxidneutralt logistikcenter, stort som sex fotbollsplaner och ha kapacitet för olika behov och typer av varor.

Tillgängligheten på moderna och högkvalitativa logistikytor är för närvarande mycket begränsad i huvudstadsregionen. Därför har vi under en längre tid övervägt att bygga en ny specialanpassad anläggning, säger Antti Saarinen, Area Director Finland, DHL Supply Chain, i en kommentar och fortsätter:

Dessutom kan vi med en koldioxidneutral anläggning erbjuda våra kunder möjligheten att uppnå mer hållbara leveranskedjor.

Logistikcentret byggs intill Helsingfors, med närhet till Helsingfors-Vantaa flygplats, Helsingfors hamn och Nordsjö hamn. Logistikcentret har bland annat solcellssystem, bergvärmepumpar och regnvattenuppsamling. Med full kapacitet kan logistikcentret sysselsätta upp till tvåhundra anställda.

Vårt mål är att fortsätta växa i regionen och att hjälpa företag att optimera sina logistikaktiviteter. Dagens logistikmarknad föredrar fleranvändarlösningar framför enkundslager, eftersom att omvandling av fasta kostnader till rörliga har flera fördelar. Dessutom kan säsongsvariationer i olika typer av verksamheter hanteras bättre tack vare flexibel utrymmes- och resurshantering, säger Ilkka Marja-aho, Business Development Director, DHL Supply Chain Finland.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
DOM: Fel att utesluta SD-politiker ur facket
Stihl storinvesterar i nya logistiklösningar
Postnord miljardinvesterar i ny fordonsflotta
”Du kan spara en halv miljon om året på Byggbilen”
Einride tar in rekord-kapital
Efter uppköpet – åtta orter blir två regioner
Andra Nordiska Medier
Entreprenad
Dagens Handel
RS & FastFood

Sänd till en kollega

0.812