23948sdkhjf

Maersk lägger ner skrotbolag

A.P. Møller-Mærsk har beslutat att lägga ner skrotningsföretaget Maersk Decom, som specialiserat sig på att skrota föråldrade borrplattformar

Med utsikter om fallande oljepriser beslutade A.P. Møller-Mærsk redan 2018 att etablera skrotningsföretaget Maersk Decom som ett 50/50-samarbete mellan Maersk Drilling och Maersk Supply Service. Syftet var att hjälpa företag att bli av med föråldrade borrplattformar, som med fallande oljepriser blev mer och mer olönsamma.

Men med nuvarande prisnivå har trenden gått åt motsatt håll och färre plattformar skrotas. Som ett resultat av utvecklingen har Maersk därför beslutat att stoppa verksamheten i Maersk Decom. Det skriver företaget i ett meddelande på sin hemsida och som citeras av gCaptain.

Företagets sista aktivitet var Banda Tiof-projektet i Mauretanien, som nu har överlämnats till Petrofac.

Maersk Decom var planerad att stå för upp till 80 procent av avvecklingsprocessen, inklusive projektledning, brunnsanslutning och förslutning, bogsering av flytande enheter och avlägsnande av undervattensinfrastruktur.

Både Maersk Drilling och Maersk Supply Service kommer dock fortsätta att söka affärsmöjligheter inom området skrotning av borrplattformar i framtiden, dock separat.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
DOM: Fel att utesluta SD-politiker ur facket
Stihl storinvesterar i nya logistiklösningar
Postnord miljardinvesterar i ny fordonsflotta
”Du kan spara en halv miljon om året på Byggbilen”
Einride tar in rekord-kapital
Efter uppköpet – åtta orter blir två regioner
Andra Nordiska Medier
Entreprenad
Dagens Handel
RS & FastFood

Sänd till en kollega

0.063