23948sdkhjf

Volvo först i världen med fossilfritt stål i lastbilar

Tillsammans med SSAB tar Volvo Lastvagnar klivet över till fossilfritt stål.

Från och med det första kvartalet i år kommer Volvo att börja använda fossilfritt stål från SSAB i tillverkningen av tunga elektriska lastbilar. Inledningsvis kommer det att ske småskaligt, och stålet som kommer att användas tillverkar SSAB genom en ny teknik som baseras på vätgas.

Med införandet av fossilfritt stål, blir Volvo förut ut i världen. Stålet kommer kommer att användas i lastbilarnas rambalkar, men i takt med att tillgången på stålet ökar kommer det att användas i andra delar av lastbilen.

Vi kommer att öka användningen av fossilfria material i alla våra lastbilar för att göra dem helt koldioxidneutrala, inte bara avseende utsläppen utan också när det kommer till materialen som de är byggda av, säger Jessica Sandström, global produktchef på Volvo Lastvagnar, i en kommentar.

I dagsläget består omkring 30 procent av materialen i Volvos nya lastbilar av återvunnet material, och upp till 90 procent av lastbilen kan återvinnas.

Vi strävar hela tiden efter att minska vårt klimatavtryck. Vi går också mot en större cirkularitet både i vår verksamhet och i våra lastbilar, säger Jessica Sandström.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.112