23948sdkhjf

Scania breddar utbud för gastankar

Scania utvidgar sitt sortiment av tankar och möjliga specifikationer.

Scania breddar nu sitt erbjudande med flera nya LBG och CBG-tank­lösningar som förlänger körsträckorna. Fordon med de nya lös­ningarna premiärvisas på den italienska mässan ”Transpotec” i mitten av maj, detta meddelar Scania i ett pressmeddelande.

− Scania har jobbat oförtrutet med att informera om potentialen för gas och erbjuda kunderna biometanlösningar, säger Stefan Dorski, Senior Vice President och chef för Scania Trucks. Med de här tilläggen plussar vi inte bara på räckvidden utan även den potentiella kundgruppen, vilket är värdefullt eftersom lastbilar för biometan är avgör­ande för att kunna möta kraven på fossilfria transporter på kort och medellång sikt.

Scanias senaste tillägg till portföljen med gaslösningar:

  • LBG-tankar för räckvidder upp till 1700 km (Södertälje till Calais)
  • CBG-tankar för räckvidder upp till 750 km (Södertälje till Lübeck)
  • 80-liters CBG-tankar som kan kombineras och frigöra en ramsida
  • CBG-tankar i ett ställ bakom hytten; ger utökad räckvidd i kombination med tankar i ordinarie position. Dragbilar med axelavstånd ≥ 3900 mm får räckvidder på upp till 1000 km (Södertälje till Berlin)
  • LBG-tankar som ger fritt, extra utrymme framför tankarna, vilket gynnar på­byggare och öppnar för speciallösningar som t ex en Hendrickson stödaxel framför drivaxeln i brittiska A6x2/2-konfigurationer.

Samtliga dessa nya prestandasteg introduceras under 2022.

I mars lanserade EU-kommissionen ett beslut om att dubbla målet beträffande pro­duktionen av biometan inom EU-området. Målet är nu satt till 35 miljarder m3 biometan per år 2030.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.096