23948sdkhjf

Swerock elektrifierar fordonsflottan

Ett dussin nya betongpumpar har tagits fram av Swerock och PM Nordic. Pluginhybriderna som ska rulla i Sverige och Finland är unika i världen hävdar Swerock.

Swerock fortsätter med att investera i elektrifieringen av fordonsflotta. Den senaste satsningen är tolv eldrivna betongpumpar. Något företaget hävdar gör dem världsunika.

– Vi utvecklar ständigt nya lösningar för att producera och leverera betong med minskad klimatpåverkan. Vi har precis lagt ytterligare en bit i betongpusslet. Från och med nu kan vi erbjuda marknaden en betydlig mer klimatsmart affär när det kommer till betong, säger Mats Norberg, vd för Swerock Norden, i en kommentar.

Pumparna som är plugin-hybrider har tagits fram tillsammans med pumptillverkaren PM Nordic. Maskinerna körs på HVO fram till arbetsplatsen, därefter går de på el efter att ha kopplats in i ett 125 amperesuttag. Maskinerna i den nya flottan går från 20 meter, som är den minsta, till den största som är 47 meter.

– Tack vare den kraftigt reducerade ljudvolymen och noll avgasutsläpp kommer miljön på arbetsplatserna bli betydligt bättre för alla. Vi ser det som en stor fördel att vi på det här sättet också är med och minskar klimatavtrycket i både Sverige och Finland, säger Mats Norberg.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078