23948sdkhjf

Mathem drar igång skärgårdsleveranserna: ”Bra lönsamhet”

För åttonde året i rad drar Mathem nu igång e-handelsleveranser med båt i Stockholms skärgård. En lönsam affär, menar vd Johan Lagercrantz.

Sedan 2015 har Mathem under sommarmånaderna levererat matkassar med båt i Stockholms skärgård. Och så blir det även i år. Den 19 maj öppnar kedjan upp för beställningar till skärgården och den 26 maj drar årets leveranser igång.

Leveranserna till skärgården är väldigt populära. Vi får tusentals ordrar varje sommar, säger Mathems vd Johan Lagercrantz till Fri Köpenskap.

Skärgårdsleveranserna sträcker sig från Utö utanför Nynäshamn i söder till Lidö ovanför Kapellskär i norr samt Sandhamn i öster. Vid bokning av leverans anger kunderna koordinaterna för den plats de önskar få sina leveranser till.

Båtarna är utrustade med kylskåp och frysboxar. Kunderna kan även kombinera maten med beställningar av receptbelagda läkemedel från Mathems samarbetspartner Kronans Apotek samt hemmafix-prylar från Clas Ohlson.

Den stora frågan är förstås hur Mathem kan få ihop lönsamheten på en sådan satsning. Inga problem menar Johan Lagercrantz.

Det är lite av en myt det där. Faktum är att lönsamheten på våra skärgårdsleveranser är ganska bra.

Det finns två orsaker till detta. En är att kedjan är transparenta med avgifterna. Leveranserna ute i skärgården har en avgift på 349 kronor upp till beställningar på 3 490 kronor. Därutöver ligger avgiften på tio procent av ordervärdet.

Dessutom är den vanliga ordern i skärgården väldigt stor, upp emot 3 000 kronor. Många är ute i skärgården under längre perioder och fyller på skafferiet rejält. Sedan är det säkert många som tar emot gäster och behöver mer mat av den anledningen, konstaterar Johan Lagercrantz.

Hur påverkar årets höga dieselpriser lönsamheten i år då? Båtar drar ju rätt mycket soppa.

Det påverkar faktiskt inte alls för vår del. Det är vår samarbetspartner som kör båtarna så vi har inga förändrade kostnader på grund av det.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.094