23948sdkhjf

Nu kan även lastbilar använda registreringsskylten för betalning

I framtiden kan du som lastbilskund på Stora Bältsbron och Öresundsbron använda registreringsskylten för att betala resan.

Istället för att ha en fysisk "bizz" i lastbilen kan ett åkeri eller speditör använda registreringsskylten för att betala och registrera resan över bron. Betalningen baseras på den så kallade ANPR-tekniken, där registreringsskylten läses av en kamera när lastbilen anländer till betalstationen. Samtidigt sker fakturering för resan automatiskt.

– Vi vill erbjuda en mer flexibel lösning, som inte kräver att en speditör med 1 000 bilar ska ha bizz i varenda lastbil, säger Henrik Heller Esberg, direktör för Brobizz A/S.

– Vi vet från våra kunder att det kan vara en krävande uppgift att hantera de många bizzarna. Nummerskyltslösningen måste ändra på det,

Även om registreringsskyltslösningen bara är ett komplement till den välkända bizz som kommunicerar med betalningssystemet som en fysisk enhet, är det också första steget mot att matcha den digitala utvecklingen på samma sätt som konsumenterna har bytt ut ett fysiskt kreditkort mot digitalt. betalningslösningar på mobilen

– Vi kommer att avsevärt stärka våra produkter och självbetjäningsuniversum 2022 med en långsiktig ambition att ha 100 procent digitala produkter och lösningar. Vi har en ambition att det inte behövs några extra fysiska enheter i lastbilarna mot betalning, säger Henrik Heller Esberg.

Nummerskyltslösningen kommer, som med en fysisk bizz, ge tillgång till grön rabatt på Stora Bältsbron, där du som företagskund får 13 procent rabatt på resan om dina fordon uppfyller Euronorm 6-kravet eller är ett vätgas. eller elbil.

FAKTA OM: Nummerskyltsbetalning

  • Brobizz A/S lanserar nummerskyltsbetalning i maj 2022. Den kan användas för att betala för Stora Bältsbron och Öresundsbron tills vidare.
  • Det är gratis för kunder att registrera sig för registreringsskyltsbetalning.
  • Lösningen är flexibel: Du kan enkelt ta bort och skapa registreringsskyltprodukten efter behov.
  • Nummerplåtsbetalningen är 100 procent digital: Du behöver ingen "bizz".
  • Nummerskyltsbetalning ger tillgång till grön rabatt på Stora Bältsbron på samma sätt som en fysisk bizz.
  • Fungerar för lastbilar registrerade i: Danmark, Sverige, Norge och Litauen
  • Arbetar snart för flera länder: Polen, Lettland, Rumänien och Bulgarien
  • Om du är en befintlig kreditgodkänd fakturakund, eller betalar med kort, kan du köra på Stora Bält 20 minuter efter att avtalet om nummerskyltsbetalning upprättats.
  • Om du har kopplat Bropass-verksamhet till nummerskyltsbetalningen kan du även köra på Øresundsbron efter 20 min. Alternativt tar det upp till 24 timmar.

BroBizz A/S

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.109