23948sdkhjf

Ska stärka lokalproducerad mat

I Hälsingland och Gästrikland har ett samarbete inletts för att stärka mängden lokalproducerad mat i Sverige. Bakom initiativet, som går ut på att lokala producenter kan lägga upp sina varor i en app, vartefter kunder kan handla, står Matvärden, Kyl- och Frysexperten Nord samt FarmUp som hanterar tekniken.

– Vi vill möjliggöra för våra lokala livsmedelsproducenter att nå ut till fler och sälja mer och samtidigt underlätta för de som vill köpa lokalproducerade livsmedel. Tack vare detta samarbete kan vi det. Just detta projekt drivs i Hälsingland men konceptet går självklart att tillämpa även på andra orter. Nästa steg blir att lansera konceptet i Gästrikland, berättar Britt-Marie Stegs, projektledare på Matvärden, i en kommentar.

Kyl- och Frysexperten kommer att hantera logistiken, och hämta upp varorna hos de lokala producenterna för att sedan packa och distribuera vidare till utlämningsställen.

– Vi brinner för Norrland och vill att företagen där ska kunna nå ut till fler, vara konkurrenskraftiga och finnas kvar i bygden. Vi tror också på goda samarbeten. I det här samarbetet ansvarar vi för transport, omlastning. lagring och paketering. Faller detta väl ut finns möjlighet att ta konceptet längre norrut i Sverige också, säger Jon Widell, vd på Kyl- och Frysexpressen Nord.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078