23948sdkhjf

Schenker etablerar sig i Sörred Logistikpark

Logistikbolaget tecknar avtal med Platzer och Bockasjö.

Nyligen stod det klart att Schenker Logistics kommer att hyra en 30 000 kvadratmeter stor fastighet i Sörred Logistikpark. Hyresavtalet, som är på tio år, är det tredje som slutits på kort tid för Platzers och Bockasjö, och innebär att 77 200 kvadratmeter av totalt 135 000 är uthyrt i området.

Schenkers byggnaden kommer att miljöcertifieras enligt Breeam-Se Excellent och utrustas med en solcellsanläggning om 500 kW. Beräknat tillträde är den 1 april om ett år.

– Det är väldigt inspirerande att idag kunna berätta om vårt nästa stora steg på vår tillväxtresa. Det följer den strategiska plan vi på Schenker Logistics utformat och arbetat efter under ett antal år och där vi kunnat uppvisa en väldigt god tillväxt med både nya och befintliga kunder. Etableringen i Sörred Logistikpark passar väldigt väl in i vår strategi samtidigt som fastighetens utformning och geografiska läge ger oss precis de fördelar vi söker, säger Håkan Nydén, vd för Schenker Logistics & Head of Contract Logistics Cluster i en kommentar.

Sörred Logistikpark är ett logistikläge nära beläget fordonsindustrin och Göteborgs hamn i Torslandaområdet.

– Vi är glada över att kunna välkomna Schenker Logistics som hyresgäst och att vi genom uthyrningen möjliggör att de kan fortsätta växa på den svenska marknaden. Uthyrningen är ännu ett styrkebesked för Sörred Logistikpark och visar att vi tillsammans med Bockasjö har skapat en långsiktig, hållbar och attraktiv produkt på Sveriges bästa logistikläge, säger P-G Persson, vd på Platzer.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109