23948sdkhjf

Maersk byter namn på nyförvärv

När A.P. Møller-Mærsk nyligen offentliggjorde sitt rekordresultat för 2021, tillkännagav de även förvärvet av logistikföretaget Pilot Freight Service, som nu har bytt namn.

A.P. Møller-Mærsk vill stärka sin position i hela logistikkedjan och inte bara sjötransporter, så tidigare i år tog företaget över det amerikanska logistikföretaget Pilot Freight Services.

Företaget är specialiserat på skrymmande transporter och priset för bolaget var cirka 12 miljarder danska kronor, det vill säga omkring 16 miljarder svenska kronor. Enligt Møller-Mærsk har affären precis godkänts av myndigheterna.

Det har Maersk firat genom att döpa om sitt nyförvärv till Pilot - A Maersk Company. Det uppger bolaget i ett uttalande.

– Våra kunder vill att vi ska accelerera hastigheten i deras försörjningskedjor, eliminera överföringar och ständigt förbättra deras end-to-end omni-channel affärsmodell för att uppnå sina ekonomiska tillväxtmål. Pilots expertis och befintliga infrastruktur gör det möjligt för oss att nå dessa mål genom att skapa mer smidiga försörjningskedjor som kan betjäna kunderna på det sätt de vill bli betjänade, förklarar Narin Phol, vd för Maersk North America i meddelandet.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.095