23948sdkhjf

DSV börjar året starkt

DSV har släppt den första kvartalsrapporten för 2022, och summerar de tre månaderna med tillväxt inom samtliga tre divisioner.

Under fjolåret aviserade DSV uppköpet av Global Integrated Logistics, GIL, något som enligt kvartalsrapporten bidragit till årets tillväxt. Under det första kvartalet ökade bruttovinsten med 61 procent till 12 877 miljoner danska kronor, samtidigt som EBIT före specialposter mer än fördubblades jämfört med samma period förra året.

Air & Sea divisionen rapporterade en tillväxt på 109 procent, medan Road divisionen ökade med 24 procent.

Vi följer planerna för GIL-integrationen som är på väg att slutföras under Q3 2022. Marknaderna fortsätter att påverkas av trång kapacitet och trängsel, och i mars såg vi återkomsten av covid-19 i Kina - en påminnelse till oss alla om att pandemin fortfarande inte är över, säger Jens Bjørn Andersen, koncernchef på DSV i en kommentar, och fortsätter:

– Den svåra situationen i Ukraina är i allas sinne. DSV sändningar till och från Ryssland och Belarus har upphört, förutom vissa humanitära transporter, och vi håller på att avyttra och lämna vår verksamhet i Ryssland. Den direkta ekonomiska påverkan är inte väsentlig eftersom de sammanlagda intäkterna i Ukraina, Ryssland och Belarus utgör mindre än 1 procent av koncernens intäkter. Ändå har situationen påverkat marknaderna negativt på flera sätt, särskilt för flyg- och vägtransporter, och vi fortsätter att göra vårt bästa för att hitta kapacitet och alternativa lösningar för våra kunder.

För helåret 2022 ser DSV en osäkerhet kopplat till den globala ekonomin, men tror fortfarande på att störningarna i de globala leveranskedjorna kommer att stödja en hög efterfrågan på deras tjänster.

Läs mer om: DSV
Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.283