23948sdkhjf

Sandahls lägger stororder hos Volvo

Sandahls investerar i 120 biogasdrivna lastbilar från Volvo.

Under året kommer omkring 90 biogasdrivna lastbilar att levereras till Sandahls. Det står klar efter att logistik- och entreprenadbolaget laget en order på totalt 120 LBG-lastbilar från fordonstillverkaren Volvo Lastvagnar.

Sandahls har på nationell nivå som mål att år 2030 minska de transportrelaterade koldioxidutsläppen med 70 procent. För att nå dit har bolaget investerat i 120 stycken Volvo FH som drivs på flytande biogas.

Transportsektorn står för en stor del av koldioxidutsläppen. Det är bra att lagstiftningen sätter tydliga mål för att reducera utsläppen. Samtidigt vill vi på Sandahls gå betydligt snabbare fram och har därför satt som mål att vara fossilfria under 2025. Detta är något både vi själva och våra kunder prioriterar. Om vi kan vara det goda exemplet som visar att det är möjligt att kombinera hållbara transporter med god lönsamhet, så hoppas vi att fler vill följa efter, säger Mikael Ingesson, vd på Sandahls Logistik, i en kommentar.

Affären har genomförts med Volvos återförsäljare Finnvedens Lastvagnar. Med den nya investeringen av LBG-fordon är numera 150 av bolagets 350 lastbilar fossilfria.

Med de nya LBG-lastbilarna, i kombination med våra gröna järnvägslinjer, kan vi på riktigt erbjuda fossilfria transporter från dörr till dörr. Detta visar verkligen att Sandahls är på rätt väg, fortsätter Mikael Ingesson.

Stefan Strand, vd Volvo Lastvagnar Sverige, tillägger:

Vi är mycket stolta och glada över att Sandahls väljer att lägga en sådan stor order på våra lastbilar som går på flytande gas. Det betyder mycket, inte bara för oss på Volvo Lastvagnar. Lastbilarna kommer att minska vägtransporternas utsläppsnivå betydligt, vilket är positivt för oss alla. Sandahls visar verkligen vägen här och nu mot en mer hållbar framtid.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109