23948sdkhjf

Martin & Servera beställer gasbilar från Scania

Tidigare förra året beställde Martin & Servera Logistik gasbilar från Scania. Nu tar de nästa steg i att bli fossilfria.

För att ställa om sin fordonsflotta till att bli fossilfri, har Martin & Servera investerat i olika typer av fossilfria fordon. Tidigare beställde bolaget tio gasbilar från Scania, och nu kompletterar de sin beställning med ytterligare 30 biogasfordon samt ett eldrivet fordon till sin flotta.

– För att nå bästa effektivitet och ekonomi väljer vi att arbeta med en diversifierad bränslestrategi. Den utveckling på energimarknaden vi ser nu stärker oss i uppfattningen att det är riskabelt att bli beroende av ett specifikt förnybart drivmedel, säger Stefan Bergström Hedmark, vd Martin & Servera Logistik, i en kommentar.

Företaget, som transporterar livsmedel till restauranger och kök, har som mål att hela verksamheten ska vara klimatneutral senast 2030. Med beställningen som lagts till Scania, består företagets fordonsflotta till hälften av fordon som drivs av fossilfria drivmedel. 2025 räknar de med att hela flottan ska vara fossilfri.

– När vi byter ren diesel mot biogas så minskar vi koldioxidutsläppen från vår distribution av varor med mer än 90 procent – och de elfordon vi investerar i ger inga utsläpp alls vid körning. Så dessa investeringar gör snabbt nytta för klimatet, säger Stefan Bergström Hedmark.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125