23948sdkhjf

NTEX hyr logistikyta av Barings

NTEX Inrikes har tecknat ett tioårigt hyresavtal med Barings.

Logistikföretaget NTEX kommer att hyra en 18 200 kvadratmeter stor logistikyta i Helsingborg av Barings, vars fastighet ingår i en portfölj om totalt sex tillgångar som bolaget köpte från Skanska förra året.

NTEX är inte den enda hyresgästen Barings slutit avtal med. I Göteborg kommer PM Flex, tillverkare av plastkomponenter för elinstallationer, att hyra en logistikyta om 14 255 kvadratmeter.

Fastigheterna kommer att ha solpaneler för grön energigenerering och byggas av grön betong. Portföljen som Barings köpte av Skanska har en totalyta om 128 000 kvadratmeter och är belägna i Stockholm, Göteborg, Malmö och Helsingborg. Den totala kostnaden för logistikportföljen uppgick till nära två miljarder kronor. I nuläget är 60 procent av ytorna uthyrda.

– Det starka intresset för dessa fastigheter, innan de färdigställs, är ett kvitto på den höga kvaliteten på tillgångarna och dess utmärkta lägen. Med ett utbud av logistikytor i Sverige och över stora delar av Europa som är så begränsat, ser vi ett stort intresse för de ytor som ännu inte är förhyrda och är övertygade om att vi kommer att fortsätta att attrahera utmärkta operatörer på attraktiva villkor till dessa fastigheter, säger Kristina Johnson, chef för Nordic Asset Management på Barings, i en kommentar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109