23948sdkhjf

Maersk startar flygbolag

Till sjöss, på land och snart även i luften.

A.P. Møller - Maersk lanserar nu flygbolaget Maersk Air Cargo.

Flygbolaget får den sjuuddiga stjärnan vid rodret och är, enligt Maersk, ett flygfrakterbjudande som ska betjäna kunder i behov av integrerad logistik.

Därmed återupptar Maersk luftrummet. Det är 17 år sedan A.P. Møller - Maersk sålde flygbolaget Maersk Air, som var baserat i Billund, till ett isländskt bolag (Fons Eignarhaldsfelag), som vid den tiden också ägde Sterling.

Det nya flygfraktbolaget kommer från den befintliga interna flygbolagsoperatören Star Air, som har överfört sin verksamhet till Maersk Air Cargo.

Maersk Air Cargo får Danmarks näst största flygplats, Billund, som flygfraktsnav. Det blir dagliga flygningar, och det kommer att skapa fler jobb i regionen, meddelar Maersk.

– Flygfrakt är en avgörande förutsättning för flexibilitet och smidighet i globala försörjningskedjor, eftersom det gör det möjligt för våra kunder att ta sig an tidskritiska utmaningar i försörjningskedjan och ger transportmöjligheter för högvärdiga varor. Därför är det nyckeln att öka vår närvaro i den globala flygfraktsindustrin genom att introducera Maersk Air Cargo för att möta våra kunders behov ännu bättre, säger Aymeric Chandavoine, Global Head of Logistics and Services, A.P. Møller - Maersk i tillkännagivandet.

Maersk Air Cargo förväntas gå live under fjärde kvartalet i år.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.266