23948sdkhjf

Ministern invigde Icas robotlager

På fredagen invigdes officiellt Icas nya helautomatiserade e-handelslager i Brunna, Upplands-Bro kommun norr om Stockholm.

Bandet klipptes av energi- och digitaliseringsminister Khashayar Farmanbar (S) och Ica Sveriges vd Anders Svensson.

Icagruppens vd Per Strömberg och Ocados chief commercial officer Richard McKenzine medverkade också vid invigningen.

– Vår affärsidé med fria handlare i samverkan har funnits i 100 år och nu tar vi Ica-idén online. Vi genomför just nu en stor transformation av vår e-handel för att ytterligare förstärka vår marknadsledande position. Starten av e-handelslagret i Brunna är en viktig milstolpe i det, säger Anders Svensson i en kommentar..

– Vi ser hur digitalisering spelar en allt större roll i omvärlden och skapar stora möjligheter. Vi ser hur städer, kollektivtrafik, transportsystem och fordon blir alltmer smartare och efterfrågan ökar med hög takt. En effektiv resurshantering genom högautomatiserande lager som denna är en av många innovationslösningar som bidrar till framtidstro och tillväxt. Den här typen av lösningar ökar vårt välstånd och minskar avtrycket på klimatet samtidigt som det hjälper till att stärka Sveriges innovationskraft, säger energi- och digitaliseringsminsiter Khashayar Farmanbar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078