23948sdkhjf

Kicks automatiserar sitt lager

I februari meddelade Kicks att de investerar över 200 miljoner kronor i ett omnilager för att möta den växande e-handeln i Norden. Nu kommer nästa investering: en automatiseringslösning för det nya lagret som kommer från Knapp.

Det nya lagret kommer att bli 29 000 kvadratmeter stort och kombinera lagerhållning och paketering med en högre kapacitet än bolagets nuvarande lagerlösning. För att automatisera lagret har Kicks valt Knapp som samarbetspartner och leverantör, där skönhetskedjan kommer att använda sig av bland annat skyttelrobotar.

– Centraliseringen av en gemensam hubb för att varuförsörja både butik och e-handelsordrar skapar i kombination med Knapp’s automationslösning goda förutsättningar för en kraftigt förbättrad produktivitet och skalbarhet samt möjliggör snabba transporter på alla våra marknader, säger Freddy Sobin, vd på Kicks i en kommentar.

Foto: Kicks

Det är Knapp’s tekniska lösning OSR Shuttle som kommer att utgöra en stor del i automatiseringen, men systemet kommer också att kompletteras av andra komponenter på områden som plock och pack.

– Kicks har en spännande och modern logistik-approach och det är därför både utvecklande och roligt att få chans att ta del i deras utveckling och bidra med våra lösningar för intelligent automation. Vi ser fram emot ett spännande projekt tillsammans och ett långsiktigt partnerskap, säger Mikael Holmqvist, vd på Knapp.

Lagret i Rosersberg förväntas stå klart 2024 och kommer att kunna hantera 2 000 ordrar i timmen.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.095