23948sdkhjf

Toppchef från Google går över till Maersk

Maersk Group rekryterar nya kvinnor till sitt blockchain-projekt, som syftar till att modernisera och effektivisera containertransporter och ersätta mycket av de gamla och överflödiga arbetsflödena.

Det uppger Maersk i ett pressmeddelande.

Den nya chefen heter Kim Spalding som från och med den 4 april tar över efter Mike White som går i pension. Kim Spalding intar därmed toppositionen i GTD Solution, som är affärsenheten i fartygsjätten som ansvarar för TradeLens, som projektet heter.

Kim Spalding har tidigare haft ledarroller inom både Google och Starbucks.

– Kim har över 20 års erfarenhet från flera stora företag såväl som entreprenörsföretag, där hon varit ansvarig för produktinnovation, som integrerar teknik och verksamhet för att främja kundvärden, säger Vincent Clerc, vd för affärsdivisionen Ocean & Logistics i Maersk-gruppen.

Kim Spalding har tillbringat de senaste sex åren som direktör och produktchef på Google i Kalifornien, medan hon dessförinnan var operativ chef för nystartade företaget Homejoy i San Francisco.

Dessförinnan, mellan åren 2008-2015, hade hon flera ledarroller på Starbucks.

– Kims meritlista och CV talar för sig själv, och vi anser henne vara den självklara kandidaten att ta över stafetten, låter det vidare från Vincent Clerc.

Artikeln är en del av vårt tema om Jobb & Karriär.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.109