23948sdkhjf

Han blir ny vd för Elmia

I slutet av augusti förra året meddelande Lotta Frenssen att hon lämnade rollen som vd för mässbolaget Elmia efter fem år. Nu har en ny vd utsetts.

I höstas fick styrelsen för Elmia i uppdrag att hitta en ny verkställande direktör efter att Lotta Frenssen avgått, och nu står det klart att det är Agne Bengtsson tar över rollen som vd för bolaget.

Han har varit tillförordnad vd i ett halvår emedan en ny vd eftersökts, och tillträder den 1 april som permanent vd för bolaget.

Vi har haft en rekryteringsprocess med flera kandidater. Styrelsen och ägaren Rådhus har sett en mycket positiv utveckling sedan Agne tog över och vi tycker att hans kompetens och erfarenhet matchar med vd-uppdraget på Elmia, säger Sten-Åke Karlsson, ordförande i Elmia.

Innan Agne Bengtsson klev över till Elmia har han varit vd för transport- och entreprenadföretaget Transab under flera år.

Jag är glad och hedrad över att få företräda Elmia med all sin historik och kvalitet. Jag hoppas kunna fortsätta utveckla ett redan starkt varumärke tillsammans med alla entusiastiska medarbetare, säger Agne Bengtsson i en kommentar.

Under pandemin har mässbolaget skurit ner på personalstyrkan och fått ställa in flertalet event och mässor till följd av restriktioner och smittspridning. Till våren och hösten kommer dock flera event tillbaka, bland annat Bilsport Custom motor show i april, produktionsmässor i april, Elmia Wood i sommar och Elmia Lastbil i augusti.

– Det är stora utmaningar som ligger framför oss naturligtvis. Vi fortsätter rekrytera och stärka organisationen i rätt tempo. Det kommer att bli ett intensivt arbete, men samtidigt ser alla på Elmia väldigt mycket fram emot det här året, säger Agne Bengtsson.

Artikeln är en del av vårt tema om Jobb & Karriär.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.093