23948sdkhjf

Volvo bygger landets största serviceanläggning

En ny fullserviceanläggning för bussar och lastbilar i norra Göteborg är vad som står på Volvo Lastvagnars agenda.

Lastbilstillverkarnas över 50 år gamla verkstad i Göteborg kommer att ersättas av en modernare anläggning där hållbarhet står i fokus. Omkring 335 miljoner satsar Volvo Lastvagnar på den nya anläggningen som ska kunna ge en komplett One Stop Service till både lastbils- och busskunder, tillgängligt alla dagar i veckan under hela året.

– Vi vill finnas där våra kunder är och fortsätta möta deras behov. Placeringen ger ett mycket bra läge för oss och därför har vi valt att stanna kvar här. Vi är mycket glada och stolta över att kunna genomföra den här satsningen i Göteborg och skapa en förstklassig serviceanläggning för både lastbilar och bussar, som ska stå rustad för många år framåt. Här kommer vi att kunna ge full service till alla, oavsett om fordonen drivs på diesel, HVO, gas eller el, säger Stefan Strand, vd Volvo Lastvagnar Sverige och Volvo Truck Center i en kommentar.

I fokus står hållbarheten. Den 12 000 kvadratmeter stora anläggningen kommer att ha solpaneler på taket med en kapacitet på 200 kWh samt använda sig av återvunnet regnvatten. Utöver det är verkstaden rustad för framtidens drivlinor och olika bränslealternativ.

Genom solenergin kommer lastbilar och bussar kunna snabbladdas och på anläggningen kommer även utrymme för däck- och skadeverkstad att byggas. Uppdraget att bygga den nya anläggningen har getts till Peab, och samtliga etapper av beräknas vara klara under 2025.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093