23948sdkhjf

Ikea satsar på lager och logistik i Stockholm

Ikea fortsätter sin satsning på Stockholm och ska undersöka möjligheten till att bygga en ny distributionscentral i Södertälje, detta medddelas i ett pressmeddelande. Sedan tidigare satsar möbelkoncernen stort på huvudstaden – förra året öppnade man två planeringsstudior och till sommaren slår portarna upp till Ikeas nya cityvaruhus i Gallerian i Stockholm. 

– Tack vare nya butiksformat i och omkring Stockholm, flexiblaplanerings- ochleveranstjänster fysiskt och digitalt, samt ett brett utbud av hållbara och prisvärda produkter möter vi idag våra kunder där de finnsoch när de önskar. Samtidigt ställer vår expansion ökade krav på såväl lager- som logistikkapacitet i regionen, säger Hanna B Broman, Customer Fulfilment Manager på Ikea Sverige. 

Det är mot den bakgrunden som Ikea och Södertälje kommun tecknat ett avtal som ger  möbeljätten chans att under ett drygt års tid undersöka möjligheten att bygga en helt ny distributionscentral i kommunen. En central som skulle fungera som lager, men lika mycket utgöra ett nav för transporter till och från Ikeas olika enheter runt om i Stockholmsregionen. 

– Tack vare avtalet kan vi nu genomföra en rad olika tekniska utredningar som krävs för att Ikea ska kunna fatta beslut om nästa steg, som antingen innebär att vi tecknar ett köpeavtal eller att vi tackar nej till möjligheten, förklarar Hanna B Broman.  

Markområdet som Ikea nu har tillgång till är på 82 000 kvadratmeter i logistik- och industriområdet Stockholm syd, vilket innebär en möjlighet att bygga en distributionscentral på upp till 41 000 kvadratmeter.  

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094