23948sdkhjf

Snart påbörjas bygget av Halvorsäng Logistikpark

Byggandet av den nya logistikparken intill Göteborgs hamn kommer snart att realiseras. Göteborgs Hamn och Castellums nybildade joint venture-bolag ska utveckla hållbara lagerlösningar på 270 000 kvadratmeter logistikmark i Halvorsäng.

Halvorsäng Logistikpark har ett unikt läge i direkt anslutning till Göteborgs hamn med Nordens mest kompletta fartygs- och inlandsnätverk. Hamnen ska vara garanten för näringslivets access till omvärlden och med den här pusselbiten i vårt totala logistikerbjudande tar vi ytterligare ett steg, säger Elvir Dzanic, vd på Göteborgs Hamn i en kommentar.

Den första etappen påbörjas under våren. Totalt kommer fyra byggnader om 13 000 till 35 000 kvadratmeter att byggas, och när hela logistikparken är färdigbyggd om fyra år beräknas anläggningarna generera 6- 7000 arbetsplatser. Intill logistikparken byggs också Nordens första ladd- och vätgasstation för tung trafik.

Läget och förutsättningarna är perfekta för att åstadkomma något riktigt extra som både gynnar Göteborgs konkurrenskraft och skapar nya arbetstillfällen i regionen, säger Mariette Hilmersson, vd för Castellum Väst.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.095