23948sdkhjf

De startar spetsutbildning för kranförare

Svenska byggbranschen fortsätter att efterfråga kompetent personal inom olika områden. Nya kompetenser såväl som gamla är ständigt efterfrågade, därför vill Havator fylla luckan med en egen kranförarutbildning.

I ett pressmeddelande säger företaget att de har startat Havator School som ska inrikta sig på att utbilda fler kranförare i egen regi. Den första utbildningen är redan igång i Uppsala där lärlingarna går en intensivutbildning under två veckors tid. Praktik och teori varvas för att och därefter fortsätter utbildningen på depåer runt om i landet.

– Det är så spännande att vi nu är igång. Vi har verkligen sett fram emot det här. Redan efter första dagarna kunde lärlingarna utbyta erfarenheter med varandra och vi ser att de har riktigt kul ihop. Extra roligt är att en av deltagarna har valt att helt byta bransch och hon fick nys om den här skolan, säger Paula Törnvall, projektledare Havator School vid Havator AB, i ett uttalande.

Havators vd, Henrik Modéer, säger att de ser flera fördelar med att ha en egen utbildning.

– Inte minst att vi får lärlingar som blir väl insatta i vårt sätt att arbeta. Blir det här framgångsrikt räknar vi med många fler omgångar och hoppas locka fler kranförare till oss.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Oslo-Stockholm får högsta prioritet
BÖTER: Förare tog inte rast i tid
Extrem brist på förare i Norrbotten
Veckans konkurser: Fem åkerier i konkurs, en budfirma
Komponentbristen: Vip-kö för ellastbilar
Stoppades med stulna markvibratorer – åtalas för grovt häleri
Andra Nordiska Medier
Entreprenad
Dagens Handel
RS & FastFood

Sänd till en kollega

0.095