23948sdkhjf

Scania levererar 100 ellastbilar till Köpenhamn

Det danska avfallsbolaget Amager ressourcecenter, ARC, som verkar i Köpenhamn har beställt över 100 ellastbilar från Scania för användning i avfallshantering. Strax över 78 lastbilar av L-serien kommer att levereras, men möjlighet till option på ytterligare 23 stycken.

Det är viktigt för oss att lastbilarna har en hög säkerhetsnivå och nya, innovativa säkerhetslösningar. Scania erbjöd också omfattande träning och utbildning, inklusive standby-tjänst i kombination med ett starkt servicenätverk som säkerställer en hög nivå av uptime, säger Jacob Hartvig Simonsen, vd för ARC i en kommentar.

Ordern omfattar 72 sopbilar, 6 box-body lastbilar och 1 lastbil utrustad med krok. Avfallsbolagets målsättning är att göra sin anläggning till världens första koldioxidneutrala avfallsenergianläggning. Samtidigt har Köpenhamn som mål att bli den första koldioxidneutrala huvudstad fram till år 2025.

Det är viktigt att arbeta tillsammans med kunden, precis som teamet i Danmark har gjort på ett fantastiskt sätt, för att förstå och lösa de nya utmaningar elektrifiering medför, säger Fredrik Allard, chef för E-mobility, Scania.

De två första lastbilarna levererades i december 2021, och resterande del av flottan kommer levereras under 2022 samt under den första halvan av 2023.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Stororder för Volvo till Australien
Oslo-Stockholm får högsta prioritet
BÖTER: Förare tog inte rast i tid
Extrem brist på förare i Norrbotten
Veckans konkurser: Fem åkerier i konkurs, en budfirma
Komponentbristen: Vip-kö för ellastbilar
Andra Nordiska Medier
Entreprenad
Dagens Handel
RS & FastFood

Sänd till en kollega

0.125