23948sdkhjf

Scan Global Logistics transporter blir gröna

Transporterna på den första och sista milen i Scan Global Logistics sjöfrakt kommer att under 2022 köra så nära det går på 100 procent biobränsle. Det meddelar logistikbolaget i ett pressmeddelande. Scan Global Logistics har genom samarbeten med åkerier, satt målet om gröna transporter för att minska koldioxidutsläppen till och från upphämtningsplatser för containrar.

För att nå dit har logistikbolaget samarbetat med bland annat åkerier för att byta från diesel till HVO100. Baserat på företagets volymer från förra året, är ambitionen att spara upp till 200 koldioxid.

– Som en global speditör har vi förbundit oss att stödja FN:s hållbara mål och hjälpa till att minska våra kunders Scope 3-utsläpp. Genom att byta till biobränsle kan vi positivt och lokalt påverka våra kunders utsläpp i leveranskedjan oberoende av till exempel rederiernas hållbarhetsåtgärder. Att låta miljön bestämma vilka alternativa vägar vi erbjuder våra kunder blir en win-win-win, säger Mats Larsson, chef för sjöfrakt, i en kommentar.

Målet är att inom tre till sex månader ha börjat köra med biobränsle på samtliga transporter. Scan Global Logistics skriver också att klimatomställningarna inte ska kosta kunderna extra.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Oslo-Stockholm får högsta prioritet
BÖTER: Förare tog inte rast i tid
Extrem brist på förare i Norrbotten
Veckans konkurser: Fem åkerier i konkurs, en budfirma
Komponentbristen: Vip-kö för ellastbilar
Stoppades med stulna markvibratorer – åtalas för grovt häleri
Andra Nordiska Medier
Entreprenad
Dagens Handel
RS & FastFood

Sänd till en kollega

0.11