23948sdkhjf

Scan Global Logistics transporter blir gröna

Transporterna på den första och sista milen i Scan Global Logistics sjöfrakt kommer att under 2022 köra så nära det går på 100 procent biobränsle. Det meddelar logistikbolaget i ett pressmeddelande. Scan Global Logistics har genom samarbeten med åkerier, satt målet om gröna transporter för att minska koldioxidutsläppen till och från upphämtningsplatser för containrar.

För att nå dit har logistikbolaget samarbetat med bland annat åkerier för att byta från diesel till HVO100. Baserat på företagets volymer från förra året, är ambitionen att spara upp till 200 koldioxid.

– Som en global speditör har vi förbundit oss att stödja FN:s hållbara mål och hjälpa till att minska våra kunders Scope 3-utsläpp. Genom att byta till biobränsle kan vi positivt och lokalt påverka våra kunders utsläpp i leveranskedjan oberoende av till exempel rederiernas hållbarhetsåtgärder. Att låta miljön bestämma vilka alternativa vägar vi erbjuder våra kunder blir en win-win-win, säger Mats Larsson, chef för sjöfrakt, i en kommentar.

Målet är att inom tre till sex månader ha börjat köra med biobränsle på samtliga transporter. Scan Global Logistics skriver också att klimatomställningarna inte ska kosta kunderna extra.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109