23948sdkhjf

Scania miljardinvesterar i ny testbana

Sedan tidigare pågår Scanias arbete med att bygga en batterimonteringsanläggning i Södertälje, och i takt med utvecklingen av elfordon, planerar fordonstillverkarna att investera ytterligare i deras forskning- och utvecklingsverksamhet. Den här gånger ska Scania att investera närmare en miljard kronor i en ny- och tillbyggnad av bolagets provbanor.

På banan kommer bussar och lastbilar att testas.

Vår ambition är att vara ledande inom elektrifieringen av tunga fordon och över tid stärka vår förmåga även inom självkörande fordon. Det krävs stora satsningar för att ligga långt fram i teknikutvecklingen. Vi utvärderar och undersöker möjligheten till att bygga en provbana anpassad för framtidens fordon för att möta det behov inom autonomt och elektrifiering vi ser kommer, säger Anders Williamsson, chef för Scanias industriella verksamhet i en kommentar.

Arbetet med den nya testbanan är tänk att påbörjas under 2022 och pågå till 2026, förutsatt att Länsstyrelsen godkänner Scanias ansökan.

Vi fortsätter att investera lokalt i Södertälje, för att ha närhet till hela kedjan med produktion, utveckling och testning. Det är viktigt för Scania men också viktigt för fordonsklustret i Mälardalen och för Sveriges förmåga att ligga i framkant inom utvecklingen av hållbara transportlösningar, säger Williamsson.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
JOBB I FOKUS
Gå till jobböversikt
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Vägforum 2023: Kostnader för nationell plan under lupp
Ny vd för Castellum utsedd
"Underhåll ska bli det nya buzz-ordet"
Craft går från manuellt lager till helautomatiserat
DSV säkrar halvledarindustri – köper två logistikbolag
Tågkaoset kan ta år att arbeta bort
Andra Nordiska Medier
Entreprenad
Dagens Handel
RS & FastFood

Sänd till en kollega

0.156