23948sdkhjf

Ny generaldirektör för Trafikverket

Roberto Maiorana blir ny generaldirektör för Trafikverket. Det står klart efter torsdagens presskonferens då infrastrukturministern Tomas Eneroth presenterade myndighetens nya generaldirektör.

– Jag är väldigt glad över att kunna berätta att regeringen idag har beslutat att utse Roberto Maiorana till generaldirektör och chef för Trafikverket, säger Tomas Eneroth (S) under pressträffen.

Roberto Maiorana är idag chef för Trafikverkets verksamhetsområde Trafik och kommer att tillträda den nya rollen den första mars i år. Han har tidigare haft ledande befattningar inom bland annat SAS.

– Jag ser verkligen fram emot det här uppdraget. Att få leda en stor och viktig myndighet som Trafikverket gör jag med stor tillförsikt. Jag vill understryka att vi behöver fortsätta utveckla kommunikationsmöjligheter i hela landet. Transportsektorn har en stor betydelse för tillväxten och bidrar till att vi når klimatmålen, säger Roberto Maiorana, tillträdande generaldirektör.

Till årsskiftet 2021/2022 avgick Lena Erixon som generaldirektör efter att ha innehaft rollen sedan 2015. Arbetet med att hitta en efterträdare har pågått sedan förra året, och det var tänkt att en ny generaldirektör skulle vara på plats i januari år. 

När Lena Erixon avgick vid årsskiftet tog Bo Netz, som varit överdirektör på myndigheten sedan 2016, över rollen som vikarierande generaldirektör.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Oslo-Stockholm får högsta prioritet
BÖTER: Förare tog inte rast i tid
Extrem brist på förare i Norrbotten
Veckans konkurser: Fem åkerier i konkurs, en budfirma
Komponentbristen: Vip-kö för ellastbilar
Stoppades med stulna markvibratorer – åtalas för grovt häleri
Andra Nordiska Medier
Entreprenad
Dagens Handel
RS & FastFood

Sänd till en kollega

0.142