23948sdkhjf

Ny generaldirektör för Trafikverket

Roberto Maiorana blir ny generaldirektör för Trafikverket. Det står klart efter torsdagens presskonferens då infrastrukturministern Tomas Eneroth presenterade myndighetens nya generaldirektör.

– Jag är väldigt glad över att kunna berätta att regeringen idag har beslutat att utse Roberto Maiorana till generaldirektör och chef för Trafikverket, säger Tomas Eneroth (S) under pressträffen.

Roberto Maiorana är idag chef för Trafikverkets verksamhetsområde Trafik och kommer att tillträda den nya rollen den första mars i år. Han har tidigare haft ledande befattningar inom bland annat SAS.

– Jag ser verkligen fram emot det här uppdraget. Att få leda en stor och viktig myndighet som Trafikverket gör jag med stor tillförsikt. Jag vill understryka att vi behöver fortsätta utveckla kommunikationsmöjligheter i hela landet. Transportsektorn har en stor betydelse för tillväxten och bidrar till att vi når klimatmålen, säger Roberto Maiorana, tillträdande generaldirektör.

Till årsskiftet 2021/2022 avgick Lena Erixon som generaldirektör efter att ha innehaft rollen sedan 2015. Arbetet med att hitta en efterträdare har pågått sedan förra året, och det var tänkt att en ny generaldirektör skulle vara på plats i januari år. 

När Lena Erixon avgick vid årsskiftet tog Bo Netz, som varit överdirektör på myndigheten sedan 2016, över rollen som vikarierande generaldirektör.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.14