23948sdkhjf

Volvo stärker positionen som marknadsledande

Under 2021 ökade registreringen av ellastbilar i Europa med 193 procent, det vill säga 346 stycken. Den nya statistiken från marknadsanalysföretaget IHS Markit för året 2021, visar att Volvo har den största marknadsandelen inom tunga, helelektriska lastbilar, där Volvos andel går upp till 42 procent.

– Vi är fast beslutna att driva skiftet mot elektriska lastbilar och vår marknadsledande position i Europa är ett bevis på att vi gör det. Även om volymerna fortfarande är små ser vi ett snabbt växande intresse, både i Europa, Nordamerika och i andra delar av världen. Under 2021 har vi tagit order, inklusive undertecknade avsiktsförklaringar att köpa, på fler än 1 100 lastbilar i över 20 länder. Jag är övertygad om att det blir en stor konkurrensfördel att erbjuda eldrivna transporter utan utsläpp, säger Roger Alm, vd för Volvo Lastvagnar i en kommentar.

Under förra året mottog Volvo Lastvagnar fler än 1 100 ordrar på eldrivna lastbilar över hela världen, inklusive avsiktsförklaringar att köpa. Deras serieproduktion av ellastbilar startade 2019 och till hösten startar tillverkningen av de tre nya helelektriska tunga lastbilsmodellerna Volvo FH, Volvo FM och Volvo FMX.

Antalet order under 2021 visar tydligt att vi har fått en väldigt bra start på försäljningen. Med den breddning av produktprogrammet vi nu gör är det möjligt att elektrifiera närmare hälften av de tunga vägtransporterna.  Andelen kommer att bli ännu större i takt med att räckvidden för ellastbilar ökar och laddinfrastrukturen för tunga fordon byggs ut ytterligare, säger Roger Alm.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079