23948sdkhjf

Schenker expanderar i Arlandastaden

Schenker, som sedan tidigare hyr fastigheten DC1 i Arlanda av Prologis Park, kommer att börja disponera den nya utbyggnaden av fastigheten på nära 7 500 kvadratmeter från och med i år. Totalt kommer logistikbolaget hyra 71 250 kvadratmeter av Prologis i Arlanda.

DB Schenker är en viktig hyresgäst för Prologis både i Sverige och i övriga Europa, där de hyr flera anläggningar med en total yta på mer än 320 000 kvadratmeter. Vi är stolta över att få utöka vårt samarbete med dem i Arlandastad, och över att få fortsätta tillhandahålla moderna och attraktivt placerade logistikytor med hög standard, säger Tony Johansson, projektledare Nordics på Prologis i en kommentar.

Anläggningen ligger nära E4:an, E18 och E20 och har fem kilometer till Arlanda flygplats. Den nya utbyggnaden är miljöcertifierad, likt den tidigare, vilket innebär att andelen köpt energi blir minst 25 procent lägre än Boverkets normer för nya byggnader.

Expansionen av våra ytor i Arlandastad är en offensiv satsning och ännu ett viktigt steg på vår tillväxtresa. Ett fokusområde för denna nya utbyggnad blir Healthcare. Det är ett område där vi har en lång historik av att hantera kunder med höga krav på sin logistikleverantör och dess regeluppfyllnad, inom exempelvis GDP och GMP. Genom att expandera i Arlandastad kan vi välkomna nya kunder inom Healthcare-segmentet, samtidigt som vi möjliggör för våra nuvarande kunder att växa ytterligare, säger Håkan Nydén, vd på Schenker Logistics.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.156