23948sdkhjf

Nya godsrekord i Trelleborgs Hamn

Under 2021 ökade godsflödena i Trelleborgs Hamn och mer än 100 000 fraktenheter hanterades under det gångna året. Segmentet som ökade mest var på den intermodala och konventionella järnvägstrafiken där omkring 34 000 trailers transporterats på den intermodala järnvägen. Ökningen av gods motsvarar omkring 27 procent jämfört med föregående år.

Vårt arbete med att öka våra intermodala transporter, trailers på järnväg, har varit oerhört framgångsrikt och vi ska fortsätta utveckla detta då det är det är det mest miljövänliga sättet att transportera gods på. På två år har vi mer än fördubblat volymen och vi ser fram emot nya volymer, säger Jörgen Nilsson, vd, Trelleborgs Hamn i en kommentar.

Samtidigt ökade den konventionella järnvägstrafiken med 41 procent jämfört med 2020, vilket innebär att drygt 27 000 vagnar.

När det kommer till lastbilar och trailers sattes ett nytt rekord under 2021, då nära 872 000 enheter passerade genom Trelleborgs Hamn. Något som motsvarar en ökning med nästan 13 procent.

I Trelleborgs Hamn pågår just nu en hamnutbyggnad och expansion österut som möjliggör ökade godsvolymer och passagerartrafik i framtiden. Färjeläge 13 och 14 är klara och byggandet av färjeläge 11 och 12 beräknas stå klart i februari, precis i lagom tid då TT-Lines första nya Green Ship beräknas komma. Det andra Green Ship-fartyget är planerat till kvartal tre 2022.

Det arbete som vår personal och våra kunder har gjort och presterat under 2021 är väldigt imponerande. Att under en pandemi i ett av Skånes största byggarbetsplatsområde skapa dessa volymer talar för sig självt, säger vd Jörgen Nilsson.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109