23948sdkhjf

Hedin Bil satsar på lastbilar

Hedin Mobility Group AB förvärvar via sitt dotterbolag, Hedin Helsingborg Bil AB, en av Smålands större fullserviceanläggningar för lastbilar genom Tecto Trucks i Markaryd.

Tecto Trucks i Markaryd, en större fullserviceanläggning, förvärvas av Hedin Mobility Groups dotterbolaget Hedin Helsingborg Bil, detta meddelas i ett pressmeddelande. 

Hedin Bil ska utveckla och stärka lastbilsaffären inom Hedin Bil med fokus på att utveckla serviceaffären och öka lastbilsförsäljningen. Tecto Trucks innehar auktorisation för Mercedes-Benz transportbilar och lastbilar samt DAF lastbilar och anläggningen är fullt utrustad för tunga fordon. Förvärvet kommer att fullbordas den 1 februari 2022. 
 

I samband med förvärvet kommer före detta ägaren Mattias Nilsson att ta över ansvaret för den svenska lastbilsverksamheten i Hedin Bil. Mattias Nilsson har tidigare varit ansvarig på Mercedes-Benz Sverige för försäljning, marknad och produkt. Innan Tecto Trucks så var han vd för DAF lastbilar som generalagent i Sverige, Norge och Finland. 
 

– Att Hedin Bil väljer att göra en stor satsning på tunga fordon gör uppdraget som lastbilsansvarig inom Hedin Bil fantastiskt spännande. Tecto Trucks kommer att passa naturligt in i Hedin Bils entreprenörsdrivna kultur där vi ser fram emot att ta del av koncernens förmåga att leverera försäljning och jag ser med glädje fram emot att få utveckla detta gemensamt med servicemarknaden för Hedin Lastbilar, säger Mattias Nilsson.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.11