23948sdkhjf

Prologis bygger ny logistikfastighet i Eskilstuna

Logistikfastighetsföretaget Prologis har förvärvat drygt 30 000 kvadratmeter mark av Eskilstuna kommun, som ligger i närheten av Footways nya lokaler. Nu planerar företaget att bygga en ny logistikfastighet på minst 15 000 kvadratmeter, som kommer bli modern och byggs på spekulation, meddelar Prologis i ett pressmeddelande.

Prologis är en långsiktig ägare och förvaltare av logistikfastigheter som alltid letar efter möjligheter att expandera i hållbart attraktiva områden. Eskilstuna har de egenskaper som ett bra logistikläge ska ha; bra utbud av transportvägar, närhet till Stockholm, en framsynt kommunledning och en robust efterfrågan, säger Gunnar Gillholm, marknadschef på Prologis Nordics.

I Eskilstuna finns landets största intermodala terminal med nära anslutning till järnväg, E 20 och flygplats.

Eskilstuna fungerar långsiktigt som ett perfekt komplement till den dyrare Stockholmsmarknaden. Vi tror starkt på Eskilstuna som marknad och vill fortsätta växa i området även efter vi färdigställt det här projektet.  säger Gunnar Gillholm.

Byggnaden kommer att vara miljöcertifierad enligt Prologis standard, BREEAM och byggstarten beräknas ske under december i år.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.125