23948sdkhjf

Dachser Norway investerar i en Volvo FL Electric

Under november startar logistikleverantören Dascher Norway att köra leveranser med sin första elektriska batterilastbil i Norge.

Dascher Norway har ingått partnerskap med transportbolaget Cargotron för att minska logistikleverantörens koldioxidutsläpp i Oslo. Tillsammans har de investerat i en elektrisk lastbil av modellen Volvo FL Electric som nu tas i bruk. 

Efter installation av en kraftfull laddningsstation på 22 kW vid filialen i Vinterbro kan lastbilens batteri ladda fullt på bara åtta till nio timmar.

– Vi är mycket glada över att äntligen kunna köra vår första eldrivna lastbil här i Vinterbro, säger Armend Krasniqi, General Manager för Dachser Norway, och fortsätter: 

– Vi vill bidra i arbetet med att minska utsläppen och detta är ett viktigt steg i rätt riktning. Det här är en utveckling av Dachsers utsläppsfria leveranser som gör att vi kan leverera i ännu fler delar av Oslo utan utsläpp och vi ser fram emot att följa projektets utveckling.

Den nya Volvolastbilen rymmer 18 pallar och har en nyttolast på fem ton. Fullastad kan lastbilen – i teorin – köra upp till 170 kilometer på en enda laddning. I praktiken ligger siffran närmare 120 kilometer beroende på den enskilda förarens körkompetens och väderförhållanden.

I slutet av 2022 kommer Dachser ha implementerat Dachser Emission-Free Delivery i minst elva europeiska städer. Idag uppfyller, förutom Oslo, även Stuttgart och Freiburg i Tyskland samt Prag i Tjeckien, kraven.

– Vårt strategiska mål är att bidra till klimatskyddet. För att uppnå detta mål runt om i världen förlitar vi oss främst på effektiv logistik och innovation, samt på samarbete med våra kunder och partners, som liksom vi aktivt vill utveckla logistiken mot teknik med låga eller inga utsläpp, säger Stefan Hohm, Chief Development Officer hos Dachser. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125