23948sdkhjf

Containerrederiernas räkenskaper historiskt högt

Världens största containerrederier tjänar nu mer pengar än många kända namn inom teknik och IT i världen.

Det visar en uträkning från det amerikanska analys- och investeringsbolaget Blue Alpha Capital som har räknat på rederiernas resultat för tredje kvartalet och jämfört dem med de multinationella techjättarna som Facebook, Amazon, Netflix och Google – de fyra stora techbolagen, som tillsammans går under namnet FANG .

Faktum är att rederiernas vinster överträffar jättarna under FANG med 50 procent. Och jämför man nettoomsättningen så överträffar rederierna techjättarna med nästan tre gånger.

Räknar man in Apple och Microsoft i ekvationen är rederiernas resultat fortfarande 15 procent högre än resultatet för alla sex stora teknikjättar under tredje kvartalet.

I samband med beräkningen – vilket givetvis måste tas med reservationer och förståelse för att de jämförande bolagen verkar på väldigt olika marknader – säger John McCown, vd och grundare av Blue Alpha Capital:

– De senaste resultaten från containerrederiernas räkenskaper är utan motstycke de högsta i historien. Det är faktiskt svårt att nämna en annan bransch som lyckats vända så kraftigt uppåt i sin ekonomiska utveckling, säger han i rapporten som publicerades under helgen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094