23948sdkhjf

Containerrederiernas räkenskaper historiskt högt

Världens största containerrederier tjänar nu mer pengar än många kända namn inom teknik och IT i världen.

Det visar en uträkning från det amerikanska analys- och investeringsbolaget Blue Alpha Capital som har räknat på rederiernas resultat för tredje kvartalet och jämfört dem med de multinationella techjättarna som Facebook, Amazon, Netflix och Google – de fyra stora techbolagen, som tillsammans går under namnet FANG .

Faktum är att rederiernas vinster överträffar jättarna under FANG med 50 procent. Och jämför man nettoomsättningen så överträffar rederierna techjättarna med nästan tre gånger.

Räknar man in Apple och Microsoft i ekvationen är rederiernas resultat fortfarande 15 procent högre än resultatet för alla sex stora teknikjättar under tredje kvartalet.

I samband med beräkningen – vilket givetvis måste tas med reservationer och förståelse för att de jämförande bolagen verkar på väldigt olika marknader – säger John McCown, vd och grundare av Blue Alpha Capital:

– De senaste resultaten från containerrederiernas räkenskaper är utan motstycke de högsta i historien. Det är faktiskt svårt att nämna en annan bransch som lyckats vända så kraftigt uppåt i sin ekonomiska utveckling, säger han i rapporten som publicerades under helgen.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Speed Group köper företag inom industrilogistik
Bygget av Julas jätteterminal igång
Ahlsell satsar 600 miljoner på nytt logistikcenter i Hallsberg
SLP först i logistikbranschen att nå krävande klimatcertifiering
Volvos nya app underlättar leveransflödet till byggarbetsplatser
Peab bygger testbana åt Scania för 730 miljoner

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125