23948sdkhjf

Scania bygger gigantisk ellastbil åt Jula

Tidigare meddelade Jula Logistics att de storsatser i Marjarp i Falköping med att bland annat bygga logistikfastigheter om cirka 50 000 kvadratmeter. Nu tas nästa steg i utvecklingen, ett gigantiskt ekipage från Scania som drivs av el.

Sedan 2015 använder Jula Logistics Scanias specialbyggda lastbilar som kan transportera tungt gods. Fordonet är 32 meter och kan frakta två containrar om 40 ton. Nu ska Scania elektrifiera ekipaget och planen är att sätta lastbilen i trafik nästa år.

Vi använder intermodala transporter, där varorna anländer med båt till Göteborg och lastas om till tåg som åker till Falköping. Därifrån fraktas godset med lastbil den sista sträckan till vårt lager i Skara. Att nu göra denna transportkedja ännu mer hållbar genom att använda en eldriven lastbil med laddning från de solpaneler vi kommer bygga på vårt lager är givetvis fantastiskt, säger Lennart Karlsson, vd Jula Logistics i ett pressmeddelande.

Det enorma ekipaget från Scania ska kunna köra tur och retur flera gånger från Falköping till lagret i Skara på en laddning.

– I vår strävan mot nollutsläpp och för att nå våra klimatmål krävs elektrifiering. Ett nära partnerskap med andra aktörer som delar våra värderingar är viktigt för att det ska ske i den hastighet som är nödvändig. Vi kan inte göra det på egen hand, och Jula Logistics är en uppskattad partner som tar stort ansvar för klimatet, säger Fredrik Allard, chef för E-mobility på Scania.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11