23948sdkhjf

Här är Einrides självkörande lastbilar – blir först i världen

Det svenska fraktteknikföretaget Einride har rullat ut den första självkörande lastbilsflottan i USA, och det blir första gången som autonoma lastbilar körs på amerikansk mark. Ellastbilarna har beställts av GE Appliances, som en del i deras miljardsatsning på teknisk utveckling och miljö.

På GE Appliances tror vi på att alltid hitta ett bättre sätt och sträva efter att ligga i framkant av innovation. Hållbarhet och kostnadseffektivitet är en förutsättning för att implementera innovation i vår affärsstrategi. Partnerskapet och teknologiinvesteringen med Einride gör det möjligt för oss att implementera säkrare, mer hållbara och kostnadseffektiva lösningar för förflyttning och transport av material, säger Bill Good, vice president för tillverkning på GE Appliances i ett pressmeddelande.

De autonoma lastbilarna kommer att implementeras på GE Appliances tre fabriksområden i USA; Kentucky, Tennessee och Georgia.

För GE Appliances del innebär de nya lastbilarna också att företaget sparar upp mot 970 ton koldioxid det första året.

– Detta markerar en viktig milstolpe för fraktindustrin i USA, eftersom det är första gången ett autonomt, elektriskt och fjärrstyrt podsystem installeras på skalan i Nordamerika. Systemet kommer att göra det möjligt för GEA att minska sitt miljöavtryck och dra nytta av Einrides världsledande teknologi, Robert Falck, vd på Einride.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.093