23948sdkhjf

Skanska säljer logistikportfölj för 1,1 miljarder kronor 

Totalt rör det sig om sex projekt som ingår i den svenska logistikportfölj Skanska säljer till Barings. Inledningsvis är det två projekt som säljs för nära 1,1 miljarder kronor, varav den totala summan för alla sex projekt uppgår till omkring två miljarder svenska kronor. 

De första fastigheterna som säljs omfattar två projekt i Helsingborg, varav det ena projektet mäter 44 000 kvadratmeter och har hyrts av Greenfood. Hela portföljen innehåller markyta som mäter 128 000 kvadratmeter och är belägna i Stockholm, Göteborg, Malmö och Helsingborg. 

– Vi upplever stor efterfrågan på våra moderna och flexibla logistikprodukter i de expansiva logistiknoderna i landet. Det känns riktigt roligt att göra ytterligare affärer tillsammans med Barings som är en starkt växande aktör inom bland annat logistikfastigheter, säger Micko Pettersson, vd, Skanska Fastigheter Göteborg i ett pressmeddelande. 

De fyra andra fastigheterna kommer att ha tillträdet under 2022 och 2023. 

– Vi är väldigt stolta och glada över förtroendet att genomföra ytterligare en affär med Skanska. Genomförandet av detta off market-förvärv är ett tydligt bevis på vikten av att som internationell aktör vara verksam med en lokal organisation. Speciellt i tider med hög konkurrens och särskilt nu när logistikmarknaden i regionen upplevt en längre period av stark tillväxt, säger Thorsten Slytå, vd Barings Real Estate Sweden och nordenchef Barings Real Estate. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.125