23948sdkhjf

DB Schenker utvecklar eldrivet i Göteborg

Logistikboaget DB Schenker har inlett ett samarbete med Business Region Göteborg, ett bolag som består av företag, samhällsaktörer och forskare, där DB Schenker ska bidraga till fler eldrivna transporter i centrala Göteborg. 

Gothenburg Green City Zone som är en del Business Region Göteborg inom verkar för att utveckla infrastrukturen att bli helt utsläppsfria 2030.  

– Vi vill skala upp övergången till eldrift så fort som möjligt. Men våra bilar behöver laddas nattetid för att kunna köras utan avbrott under dagen. Det är inga problem för oss att ladda en handfull fordon, men för att ladda hela fordonsparken krävs andra förutsättningar än vi har idag. Här krävs laddinfrastruktur som ännu inte finns, säger Hanna Melander, kvalitets- och miljöchef på DB Schenker i ett pressmeddelande. 

I nuläget kör DB Schenker tre fordon i Göteborg, två paketbilar och en distributionsbil som går på el. Logistikbolaget och Business Region Göteborg ska börja med att analysera bland annat trafiken och behoven av laddsatationer i centrala Göteborg för att kunna implantera elfordon. 

– Vi är fast beslutna att göra godstrafiken i Göteborgs innerstad utsläppsfri så snabbt det är möjligt, och välkomnar varmt DB Schenkers engagemang. Tillsammans kommer vi att ta fram en metod för storskalig elektrifiering som andra godsaktörer kan ha glädje av, som är generell. Utmaningarna är likartade för alla aktörer, säger Maria Strömberg, chef för Kluster och innovation, Business Region Göteborg. 

Den först zonen som blir plats för tester är områdena som innefattar Lindholmen, centrala Göteborg och Forsåker i Mölndal. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.11