23948sdkhjf

Budföretag väljer eldrivna Mercedes

Budföretaget Ripro väljer att köpa in elva stycken eldrivna Mercedes eVito för tjänstgöring i Karlstad, Örebro och Stockholm.

I samband med nya uppdrag i Örebro och Karlstad har företaget fått leverans av elva eldrivna eVito från Mercedes-Benz. En del av dessa kommer även att gå i Stockholm.

– Elbilar drar ju mindre energi i stadstrafik än på landsväg och frekventa stopp är inga problem. Dessutom är skatten låg och du slipper både buller och avgaser och de kräver mindre service. Så det är win-win överallt!, säger Aziz Khusainov som är en av företagets grundare.

Aziz har heller ingen räckviddsångest.

– I stadstrafik och med rätt planering klarar man sig bra på 15 mils räckvidd. Knepet är att använda rätt fordon för rätt körning, och att ha bra trafikplanerare. Personligen tror jag att de stora logistikföretagen kommer att behöva anpassa sig efter detta och ha fler mindre hubbar inne i städerna, säger Aziz.

Ripro startades av Aziz Khusainov och Marian Nedelco 2019 med ambitionen att bli underåkare åt stora budföretag – men att bli lönsamma genom smarta lösningar. I dag omsätter de cirka tio miljoner kronor i månaden.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078