23948sdkhjf

Northvolt mångmiljardsatsar i Västerås 

Batteritillverkarna Northvolt expanderar sitt laboratorium i Västerås genom att bygga ett campus för forskning och tillverkning av batterier. Satsningen är ett steg i möta efterfrågan kopplat till den växande batteriindustrin i Europa. 

– Det finns idag en oåterkallelig fart kring övergången till batterielektriska lösningar. Northvolt Labs utökas för att dra nytta av detta för att driva övergången med ännu högre hastighet mot säkra, hållbara batterilösningar, säger Peter Carlsson, grundare och vd för Northvolt i ett pressmeddelande. 

Utvecklingen av labbet i Västerås kommer att generera minst 1 000 nya arbetstillfällen, och företaget har satsat 6,6 miljarder kronor på att expandera anläggningen, enligt SVT Västmanland.

– Genom att etablera ett campus där industriella aktörer kan engagera sig, omgivna av alla nödvändiga anläggningar, är det vår övertygelse att vi kan skapa den nödvändiga grunden för att Europa ska framstå som den ledande regionen för en teknik som är kärnan i loppet för avkolning, fortsätter Peter Carlsson

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.081