23948sdkhjf

DHL investerar 1 700 miljoner kronor i nytt nav

Den internationella expressleverantören DHL Express har öppnat ett nytt nav på franska flygplatsen Paris-Charles de Gaulle. En anläggning som är tio gånger större än den tidigare, och som bolaget investerar 170 miljoner euro i. Det vill säga omkring 1 700 miljoner svenska kronor. 

Från anläggningen är det tänkt att den globala handeln ska öka, samtidigt som leveranstider ska förkortas. Företagets investering i Europa blir den största på många år, och Frankrikes största på nära 50 år. 

 Den nya anläggningen är ytterligare ett steg mot att fullgöra vårt uppdrag: Ansluta människor, förbättra liv. Vår roll var avgörande under Covid-19-krisen. Även på pandemins höjdpunkt lyckades vi behålla länken mellan länder för att säkerställa global handel, säger DHL Express vd, Johan Pearson, i ett pressmeddelande. 

Anläggningen som ligger på en yta av 91 000 kvadratmeter, har en bearbetningskapacitet på 38 000 paket per timme, vilket är 15 gånger högre kapacitet än tidigare. Navet kommer att ha ett sorteringssystem med IE4-högeffektiva motorer, och DHL har som mål att 70 procent av transporterna ska vara miljövänliga fram till och med 2025. 

 Navet är ett nervcenter för vårt nätverk i Frankrike, men också i Europa. Denna nya plats kommer i rätt tid, eftersom e-handeln blomstrar. Trenden var redan på gång, men har accelererat med Covid-19-pandemin och ser ut att fortsätta. Vi är här för att stödja denna tillväxt utan motstycke. Jag är stolt över att de 3 350 anställda i DHL Express i Frankrike kan räkna med nästa generations infrastruktur som klarar utmaningarna, säger Philippe Prétat, vd för DHL Express i Frankrike. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.265